Yoga

Yoga = mindfulness!

 

Yoga is een heel gestructureerde manier om lichaam en geest stabiel, comfortabel, flexibel en sterk te maken. Je voelt je door de beoefening van yoga niet alleen fitter, maar yoga leert je ook om tot die diepe staat van bewustzijn en zelfrealisatie te komen.

In het westen zijn de fysieke houdingen, ofwel asana’s, de meest bekende kant van yoga. Maar yoga omvat veel meer. Zo wordt er aandacht besteed aan de ademhaling; het belangrijke medium tussen lichaam en geest. Een goede ademhaling kalmeert het zenuwstelsel en helpt de vaak wervelende stroom van gedachten te ontspannen.

Het pad van yoga leert je ook om je te concentreren, te focussen op één punt, om vervolgens in meditatie te gaan. Het leren loslaten van zintuiglijke prikkels is daarbij een belangrijk onderdeel.

Al deze stappen zijn bedoeld om uiteindelijk bij de innerlijke stilte in jezelf te komen. En in die stilte ontdek je wie je werkelijk bent, wat goed voor je is en wat niet. Je krijgt inzicht in je eigen handelen, in gedachten en gewoontepatronen die zo ingesleten zijn, dat je wellicht niet meer door hebt dat ze je uit balans brengen. En door die disbalans ontstaan fysieke en/of mentale klachten, die uiteindelijk tot ziekte kunnen leiden.

Yoga helpt je dus om lichamelijk en geestelijk in balans te komen. Het leert je te ontspannen en maakt het lichaam sterk en flexibel. Het maakt dat je (weer) positief in het leven komt te staan en zachtaardiger wordt, naar jezelf en naar anderen.

 

Processed by: Helicon Filter;Processed by: Helicon Filter;

 

De Himalaya traditie

Padme Yoga biedt Hatha yoga vanuit de Himalaya traditie aan. Dat is een eeuwenoude traditie en een heel milde vorm van yoga die voor iedereen geschikt is en in het bijzonder voor als je net begint, al wat ouder bent of fysieke en/of mentale klachten hebt.

Vermoeidheid, stress, overspannenheid, burn-out, slaapproblemen, chronische pijnklachten en fibromyalgie zijn enkele voorbeelden van aandoeningen waarbij yoga therapeutisch kan worden ingezet.

Heb je altijd al aan yoga willen doen maar nooit de stap durven zetten omdat je denkt dat het te moeilijk, of misschien wel te zweverig, is? Dan ben je van harte welkom om de positieve effecten van deze vorm van yoga te komen ervaren!

Kijk voor meer informatie over een kennismakingsles en de groepslessen onder het kopje informatie – lessen & workshops.