Over

Welkom bij Padme Yoga!

Padme Yoga biedt yogalessen aan en geeft Ayurvedische adviezen over voeding en leefstijl. Zodat je met een gezond lichaam en kalme geest op een ontspannen manier (weer) in contact kunt komen met jezelf, met wie je werkelijk bent!

Kijk voor meer informatie op deze website onder Yoga en Ayurveda.

Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’. Yoga betekent verbinding; het in verbinding komen met je ware zelf. Het zijn beiden holistische wetenschappen die voortkomen uit de eeuwenoude Indiase Sankhya filosofie. Met holistisch wordt bedoeld dat er aandacht is voor lichaam, geest en ziel.

In de yogalessen – en dan vooral in de indivuduele lessen –  wordt rekening gehouden met jouw unieke natuur. Wat zijn jouw kwaliteiten en eigenschappen? Welke oefeningen zijn goed voor je en welke juist niet? Wat heb jij nodig om je mentaal en fysiek weer fit, flexibel en energiek te voelen? Een heel persoonlijke benadering in plaats van algemene lessen!

Vanuit de Ayurveda gebeurt dat door naar de voeding en de leefstijl te kijken die bij jouw persoonlijke en unieke natuur passen. Een goede vertering van voedsel, voldoende uitscheiding van afvalstoffen, regelmaat in eet- en slaappatronen, de juiste vorm van beweging, toepassen van kruiden bij de maaltijden enzovoort, kunnen een heleboel klachten helpen oplossen en zorgen ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Yoga en Ayurveda versterken elkaar dus in het vinden van innerlijke balans, gezondheid en algeheel welbevinden.

 

Your body is a heap of food

Your mind is a heap of thoughts

You are not your body, you are not your mind

They belong to you!